4 Ağustos 2012 Cumartesi

BUTİK BEBE 'de BAYRAM KAMPANYASI



BUTİK BEBE'de BAYRAM KAMPANYASI Son gün 7 Ağustos. Ayrıca Kargo bedava. Oğlum için bende birşeyler alıp bu fırsatı değerlendirmeliyim. Kampnayadan faydalanmak isteyenler buyursular BUTİK BEBE tık tık.

Selamlar,

EŞARP BAĞLAMA VİDEOLARI






3 Ağustos 2012 Cuma

DİPFRİZ KULLANIMI

Sebzeler derin dondurucu'da ' dipfriz'de 'derin dondurmak için doğrudan pişirilerek, haşlanarak veya şok haşlanarak dondurulur. Çok olgun, ham sebzeler, soğan, kırmızı turp, tere, kıvırcık salata gibi sebzeler derin dondurmaya uygun değildir. Sebzeler derin dondurucuya koymazdan önce temizlenip yıkandıktan sonra, küçük parçalar halinde doğranıp ambalajlanarak derin dondurucuya kaldırılır. Derin dondurucu da ambalaj malzemesi olarak plastik kaplar, buzdolabı poşetleri ve plastik torbalar kullanılır.

Sebzeler temizlenip doğrandıktan sonra ihtiyaç ölçüsünde ambalajlanarak derin dondurulabilir. Fakat, bazı sebzeler hacim olarak dondurucu da fazla yer kaplarlar, beyaz lahana, ıspanak, pırasa gibi sebzeler birer örnektir. Onun için bu veya benzeri sebzeleri şok haşlayarak derin dondurucuya kaldırmak dondurucu da diğer gıdalar için fazlasıyle yer açacaktır.

Şok Haşlama:
Sebzelerin renk, koku, tad ve vitaminlerinin korunması için, dondurulmadan önce haşlanmasına şok haşlama diyoruz. Şok haşlama şöyle yapılır: Büyük bir tencere içerisine su konur kaynatılır. Haşlanacak sebzeler 'temizlenmiş, doğranmış olarak' bir süzgeç içerisine alınır ve kaynamakta olan su içerisine daldırılır, üzeri kapatılır. Sebzeler bu su içerisinde 2-8 Dakika süre ile bırakılır ve süre bitiminde sebzeler doğrudan musluktan akan soğuk suya tutulur ve süzülmeye bırakılır. Tencerede bulunan suyu, her defasında kaynatarak bir çok kez kullanabilirsiniz. Süzgeç içerisine 0.5 Kg. yani yarım kilodan fazla sebze koymamaya dikkat edin.

Domates:
Ağustos ayının ortalarından itibaren domatesler mevsimine uygun olgunluğa erişir. Tam bu dönemde domatesler derin dondurucuya kaldırılır. Market ve pazarlarda satılan domateslerin şekil olarak iki türü gözümüze çarpar, yuvarlak ve sivri domates. Bu iki domatesin kendi içinde o kadar çok çeşiti var ki, biz tüketiciler bu farkı fark edemeyiz.
Ne ise, biz gelelim kendi işimize.
Dondurucuya kaldırmak için domateslerin olgun olanlarını ihtiyacınıza uygun olarak mutfak robotundan geçirerek veya bıçak ile kuşbaşı doğrayarak, poşetleyip dondurucuya kaldırın. Kendim mevsiminde yuvarlak ince kabuklu ve sivri kalın kabuklu domateslerden 15 - 20 Kg. civarında dondurucuda muhafaza ederim.
Öncelikle domateslerin kabuğunu soyarım. Bu işlem için; tencerede kaynamakta olan su içerisinde domatesleri 1-2 dakika tutar, kabuğunu soyarım. Bu soyulmuş domatesleri özellikle yemeklerde kullanmak için; iri kuşbaşı şeklinde bıçak ile doğrar ve 2 ila 3 kepçe ölçüsünde poşetlerim.
Robottan geçireceğim domateslerin ince kabuklu olanlarının kabuğunu soymam. Fakat, sivri domateslerin kalın kabuklarını mutlaka soyarım. Aslında soyulmasada olur ama, alışkanlık. Bir de domatesierin sap yuvalarını ve çekirdek yuvalarında ki beyazlıkların alınması gerektiğini unutmamak lazım.
Pazardan aldığınız domatesler eğer sert ise, bir kaç gün bekletip kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız. Domatesler donmuş veya çözdürerek kullanılır. Dondurucuda depolama süresi 12 aydır.

Sivri Biber:
Sivri biber veya çarliston fark etmez. Saplarını kesin, çekirdeklerini çıkardıktan sonra ihtiyacınız ölçüsünde poşetleyin dondurucuya kaldırın. Donmuş halde kullanılır. Depolama süresi 8-10 aydır.
Kırmızı Biber 'Kapya Biberi'
Ağustos ayı ortaları kırmızı biberin 'kapya biber' mevsimsel olgunluğa erişme zamanıdır. Bu ay içerisinde ihtiyacınız ölçüsünde kırmızı biberleri hazırlayarak dondurucuya kaldırabilirsiniz. Kendim ihtiyacım ölçüsünde ki kırmızı biberleri yıkar, bıçakla delerim 'patlamasın diye' fırın tepsisine dizer, önceden 200°C 'de ısınmış fırın içerisinde közlerim. Biberleri soğuduktan sonra kabuğunu soyar, sapını keser ve çekirdeklerini çıkarırım. Temizlenmiş biberleri bir güzel yıkar, süzgece dizer süzerim. Sonrası ihtiyacım ölçüsünde poşetler ve üzerine ismini ve paketleme tarihini yazar dondurucuya kaldırım. Biberleri kullanmazdan önce çözdürür, sonra kullanırım. Depolama süresi 8-10 aydır.Taze

Fasulye:
Mevsiminde alınan taze fasulyeler ayıklanır, yıkanır ve ihtiyacınıza uygun olarak doğanır. 3 Dakika süre ile şok haşlama yaptıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Veya doğranmış olarak ihtiyacınız ölçüsünde susuz olarak poşetleyin ve üzerine ambalajlama tarihini yazın, doğrudan dondurucuya kaldırın. Her iki yöntemi de denedim şok haşlanarak dondurmanızı tavsiye ederim. Her iki halde de fasulyeler donmuş halde kullanılır. Dondurucuda depolama süresi 10-12 aydır.

İç Barbunya Fasulyesi:
Mevsiminde alınan iç barbunya fasulyesini ayıklandıktan sonra ihtiyacınız ölçüsünde susuz olarak poşetleyin ve üzerine ambalajlama tarihini yazın, doğrudan dondurucuya kaldırın. Yemeğini yaparken 25 Dakika süre ile haşlayın ve kara suyunu dökün. Haşlama yaptıktan sonra yemeğini yapın. İç barbunya fasulye dondurma ve depolama süresi kendi deneyimimdir. 8 Aya kadar depoladım daha fazla bekletmedim, tükettim. Şok haşlama yaparak denemedim çünkü, yemeği yapmazdan önce mutlaka ön haşlama yapmam gerekiyor.

Ispanak:
Taze yumşak yapraklı ıspanaklar temizlenir, yıkanır doğranır ve poşetlenerek doğrudan derin dondurucuya kaldırılır. Ispanaklar derin dondurucu da depolama süresi 9 Aydır. Ispanağı şok haşlama yapacaksanız, 2 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim şoklarım.

Beyaz Lahana:
Taze ve sert lahanalar temizlenir, doğranır poşetlenerek doğrudan derin dondurucuya kaldırılır. Lahanaların derin dondurucu da depolama süresi 8 Aydır. Lahanayı şok haşlama yapacaksanız, 2 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim şoklarım.

Pırasa:
Pırasalar temizlenir, yıkanır ve uygun uzunlukta doğranır. Doğranmış lahanaları, 5 Dakika süre ile şok haşlama yaptıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Pırasaların derin dondurucu da depolama süresi 8 Aydır. Kendim şoklarım ve yemekler de donmuş halde kullanırım.

Havuç:
Taze havuçlar temizlenir, tercihinize göre dilimlenir ve poşetlenerek doğrudan derin dondurucuya kaldırılır. Havuçların derin dondurucu da depolama süresi 12 Aydır. Havuçları şok haşlama yapacaksanız, 3 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim şoklarım ve yemekler de donmuş halde kullanırım.

Karnabahar:
Karnabahar temizlenir, dal olarak üçlü dörtlü gruplar halinde gövdeden ayrılır ve limonlu su içerisinde bekletilir. Süzülen karnabaharlar poşetlenerek doğrudan derin dondurucu'ya kaldırılır. Karnabaharların derin dondurucu da depolama süresi 10 Aydır. Karnabaharı şok haşlama yapacaksanız, haşlama su'yu içerisine nohut büyüklüğünde bir parça limon tuzu ilave edin, 3-5 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra, musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim şoklarım ve yemekler de donmuş halde kullanırım.

Maydanoz:
Temizlenir ve sap kısımlarından yaprakları ayıklanır. Bir güzel yıkanır, süzülür ve yaprakları doğranır. İhtiyacınız ölçüsünde poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Maydonozların derin dondurucu da depolama süresi 8 Aydır. Donmuş halde kullanılır.

Kereviz:
Bir güzel yıkanır ve kabuğu soyulur. Yemekte kulanabileceğiniz ölçüde doğranır ve üzerine limon sıkılır. İhtiyacınız ölçüsünde poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kerevizlerin derin dondurucu da depolama süresi 12 Aydır. Donmuş halde kullanılır.

Kırmızı Lahana:
Buruşuk ve solgun üst yaprakları ayrılır, yıkanır. Lahananın iriliğine göre, 2 veya 4 parçaya bölünür. İhtiyacınıza uygun parçaların beyaz koçanı dışında ki yaprakları, ince ince doğrandıktan sonra sirkeli sıcak su içerisine daldırılır. 3 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kırmızı lahanaların derin dondurucu da depolama süresi 10 Aydır. Donmuş halde kullanılır.

İç Bezelye:

Bezelyelerin içleri kabuklarından ayrılır ve yıkanır. 2 Dakika süre ile kaynar su içerisine bırkatıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim şoklarım ve yemekler de donmuş halde kullanırım. Veya şok haşlama yapmadan ihtiyacınız ölçüsünde poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. İç bezelye'nin derin dondurucu da depolama süresi 8-12 Aydır. Donmuş halde kullanılır. Kendim bezelyeyi iki yöntemle de sakladım, şok yaptığım bezelyeden memnun kaldım. Tavsiye ederim.

Enginar:
Mevsiminde alınan enginarlar ayıklandıktan sonra kararmamaları için limonlu su içerisine alınır. Derin dondurucuya kaldırmak için enginarlar bütün veya doğranmış olarak ihtiyacınız ölçüsünde susuz olarak poşetleyin ve üzerine ambalajlama tarihini yazın, doğrudan dondurucuya kaldırın. Veya 2 dakika süre ile şok haşlama 'haşlama suyu içerisine nohut büyüklüğünde limon tuzu ilave edin' yaptıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Kendim iki yöntemi kullanarak enginarları sakladım. Uzun süre dondurucuda bekletilirse ilk lezzeti almanız mümkün olmuyor. 6 Aydan fazla bekletilmemesini tavsiye ederim.

PARENZT WORLD


Parentz World

PARENZT WORLD içeriğinde annelere - hamilelere - babalara- bebeklere yönelik kapsamlı bilgiler bulunduran güzel bir site. Üyesiyim ve faydalandığım bilgilerden oldukça memnunum. Sizlerinden faydalanacağınızı düşünüyor ve siteyi blogumda tanıtıyorum. Ayrıca üyesi olan hamile ve bebek sahibi hanımlara güzel hediyeleri var. Hamileliğimde paketlerinden biri elime ulaştı, kutunun içerisinde çok şirin ürünler çıktı. Yakında diğer paketlerimde gelecek. İnşallah burda birgün resimlerim.

Daha fazlasını görmek için  PARENZT WORLD  TIK TIK :-)

Saygılar,

KOLİK SESLERİ



Bebeğim şimdi 3,5 aylık. Birkaç gündür huzursuz öğlen uyumuyor sürekli benim kucağımda olmak istiyor ve sinirle elini emiyor. Googl'da " gündüz uyumayan bebek " yazarak araştırma yaptım ve şu link ile karşılarştım. Bebeğim ilk günlerinde kolik nedeniyle çok ağlıyordu ne kadar araştırsamda bu sesleri bulamamıştım. Gece 1 gibi seszlik çökünce buzdolabının sesinde uyuyordu. Bugün aradığım sesler karşıma çıktı. Linki aşağıda sizlerle paylaşıyorum.... Bebişlerinize iyi uykular.

Elektrik süpürgesi sesi - Su sesi - Araba Sesi

http://www.yap2nap.com/ 

Saygılar,
:-)

2 Ağustos 2012 Perşembe

Prof.Dr.Sn.Nevzat Tarhan 'ın kitapları....


Bügünkü tanıtımım Saygıdeğer Prof.Dr.Sn.Nevzat Tarhan 'ın kitapları;

İncelemek isteyenler için Web Sitesi: http://www.nevzattarhan.com/kitaplar

 

Mutlu Huzurlu Yaşam Diliyorum.
Saygılar,
Domain Domain